Hjemløse flygtninge og indvandrere
Hvorfor ender et stort antal indvandrere og flygtninge som hjemløse i Danmark? Denne bog tager udgangspunkt i 25 vidt forskellige livshistorier.
Indhold
I denne bog kan du læse om Margaretha Järvinens interviews med 25 socialt marginaliserede hjemløse med indvandrer- eller flygtningebaggrund. Det, de alle har tilfælles, er, at de er mænd, der er kommet til Danmark og som nu er hjemløse.
Det er både mænd, der er kommet for at arbejde; mænd, der er flygtet til Danmark på grund af krig og familiesammenførte mænd. Dermed er baggrundene vidt forskellige og spænder fra akademikere til personer, der ikke har gennemført folkeskolen.
Et eksempel på én af de livshistorier, der indgår i bogen, er en mand fra Bosnien, der er uddannet ingeniør, og som er flygtet, fordi hans politiske holdninger resulterede i fængslinger. Han blev gift med en dansk kvinde og fik to børn, men blev senere skilt og mistede sit job. Nu er han arbejds- og boligløs og føler sig ekskluderet fra det danske samfund, da han synes, at det er svært at komme ind på danskerne, selvom han gerne vil. Du kan læse mere om ham og tre andre mænd i tredje del af bogen.
Bogen er delt i tre dele med temaerne: ”Hjemløshed blandt flygtninge og indvandrere”, ”Fremmedhed til forhandling” og ”Fire livshistorier”. Gennem disse tre temaer kan du læse om integrationsproblemer, social marginalisering, venner, fjender og fremmede.