Erfaringer fra mennesker med døvblindhed - Et nordisk projekt. Teori og metode
Dette hæfte er ét ud af i alt seks faghæfter, som alle sætter fokus på døvblindblevnes egne erfaringer med et progredierende handicap.
Indhold
Dette hæfte er blevet til på baggrund af et femårigt nordisk projekt, som har til formål:
- At foretage en systematisk akkumulering af døvblindblevnes egne erfaringer over en femårig periode, hvor deres funktionsnedsættelse kan forventes at progrediere.
- At få indsigt i de konsekvenser et progredierende høre- og synshandicap kan have for den døvblindblevnes mulighed for at have og skabe relationer og i forlængelse heraf være delagtig i samfundet.
- At skabe ny viden, som yderligere kan kvalificere de medarbejdere, som skal rådgive døvblindblevne, pårørende og omsorgspersonale.
Hæftet er en del af i alt seks faghæfter, hvoraf de andre hæfter omhandler:
-
Hæfte 2: At få en diagnose
-
Hæfte 3: At få støtte
-
Hæfte 4: At være delagtig
-
Hæfte 5: At få en uddannelse og arbejde
-
Hæfte 6: Hverdagsfortællinger
I dette hæfte beskrives projektets formål, og der redegøres for de teoretiske og metodiske refleksioner, der er blevet gjort, før og i projektforløbet. Desuden redegøres der for udvælgelse af informanter og for informanternes syns- og hørestatus ved projektets begyndelse og afslutning. Endelig indeholder dette hæfte de vigtigste pointer fra de fem øvrige hæfter, som beskæftiger sig indgående med centrale forhold i døvblindblevnes liv.