Socialpædagogerne
sl.dk Vidensbanken Mit SL

Socialpædagogernes Vidensbank

Avanceret søgning
    • Børn og Unge
    • Voksne
    • Socialpædagoger
  1. Socialpædagogernes Vidensbank
  2. Børn og Unge
  3. Anbringelser: Årsager og visitation

Beslutninger i et barns hverdag under anbringelse

Læs denne undersøgelse udarbejdet af Ankestyrelsen og få indblik i, hvad anbringelsessteder og kommuner mener er vigtigt, når de skal håndtere beslutninger om anbragte børns hverdagsliv.

Indhold

Et led i aftalen om ”Børnene Først” har Social-, Bolig-, og Ældreministeriet bedt Ankestyrelsen om at undersøge, hvordan kommuner og anbringelsessteder håndterer beslutninger om børns hverdagsliv under anbringelser.

Der undersøges hvilke fokusområder, som kommunerne har fra starten af en anbringelse for at få et blik for håndteringen af beslutninger, der skal tages undervejs i anbringelsen. Hertil hvilke beslutninger som anbringelsessteder, kommuner og forældre træffer om barnets hverdag under anbringelsen. Der undersøges hvordan kommuner og anbringelsessteder arbejder med at sikre et godt samarbejde med forældrene til børn, der er anbragt uden for hjemmet. Og hvordan de børn og unge, som er anbragt uden for hjemmet, oplever at blive inddraget i beslutninger om deres eget hverdagsliv, og hvordan uenighed om hverdagslivsbeslutninger kan påvirke barnets eller den unges trivsel.

Konklusion

Ud fra undersøgelsen kan de konkludere forskellige elementer af en anbringelse, som er vigtig, hvis anbringelsen skal fungere. De konkluderer for eksempel, at det er vigtigt at rammerne for samvær mellem barnet og forældrene bliver skabt i starten af anbringelsen, da det ofte sikre et bedre samarbejde med forældrene. Herudover er det vigtigt, at kommunerne ved meget om barnet før anbringelsen, så det valgte anbringelsessted er det bedste for barnets behov. Der konkluderes også, at der desværre ses en tendens, hvis samarbejdet mellem anbringelsesstedet og forældrene er udfordret, så har det en negativ effekt på barnets trivsel, da de kommer i klemme imellem de to parter. I forhold til de unges inddragelse, så mener de fire interviewede, at de i høj grad er med til selv at træffe beslutninger om deres eget hverdagsliv.

Metode

Undersøgelsen bygger på interviews med fem kommuner, fem forskellige anbringelsessteder, fire unge, der er anbragt uden for hjemmet og tre forældre til børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet.

Undersøgelser og evalueringer
Forfatter
  • Ankestyrelsen
Årstal
2023
Udgiver
Ankestyrelsen
  • Udskriv
  • Mail
  • Linkin
  • Facebook
  • Twitter
Bestil

Se også

Den gode anbringelse

Socialstyrelsen 2022

Bedre børneinddragelse i tilsyn med anbragte børn – En evaluering af et projekt med nye tiltag til inddragelse af anbragte børn i alderen 5-12 år i det personrettede tilsyn

Videnscenter for Anbragte Børn og Unge, VABU 2020

Evaluering af projekt Bedre Børneinddragelse

VIVE, 61 sider 2018
  • Om vidensbanken

    Vidensbanken er en service fra Socialpædagogerne sl.dk

    Om vidensbanken
  • FIND MERE VIDEN

    Socialpædagogen og andre relevante danske og internationale hjemmesider.

    Se links
  • Få vidensbankens nyhedsbrev

    Hold dig ajour med ny socialpædagogisk viden.

    Få viden i din mailbox
  • SÆT NY VIDEN I BANKEN

    Har du ideer eller eksempler på viden og praksisforløb, hører vi gerne fra dig.

    Kontakt os
Socialpædagogernes Vidensbank Brolæggerstræde 9 1211 Kbh. K Tlf. +45 7248 6000
Socialpædagogerns Vidensbank