Mødet med det hjemløse menneske - Projekt UDENFOR: Fra frivillighed til frivillig organisation
Hvad er hjemløshed? Og hvem er de hjemløse mennesker? Det kan du komme tættere på i denne bog, der udover at fortælle om de mennesker, man kan møde på gaden, også beskriver, hvordan samfundet og hjemløshed udvikler sig og kræver nye indsatser.
Indhold
Et af de temaer Preben Brandt behandler i bogen er:
“Hjemløshed og følelsen af at være hjemløs er et eksistentielt forhold, som vedrører os alle, fordi det er en del af vores skæbne at opleve tabet af hjem, at opleve at føle os ikke-hjemme og at måtte forsøge at finde vores hjemsted. Det er den psykologiske hjemløshed, som intet har med boligløshed eller omfattende sociale problemer at gøre, og som enhver af os har oplevet i korte glimt eller i længere perioder, og som vi enten vælger at se i øjnene eller at overse.”
Således handler bogen ikke kun om hjemløse - men også om os selv.
Ofte er den hjemløses problemer komplekse og præget af psykiske eller misbrugsrelaterede problematikker, hvilket bogen er med til at belyse. I bogen kan du komme tæt på de hjemløse mennesker, som mange ellers prøver at distancere sig fra. I forlængelse heraf sætter bogen også fokus på vores og samfundets møde med hjemløse - og det konkrete arbejde, der gøres i projekt UDENFOR.
Bogen indeholder følgende:
- En sandfærdig historie
- Det, der gik forud
- Et essay
- Hvad er hjemløshed
- Fra frivillig til frivillig organisation
- Værdier og etik
- Metoder og praksis
- Fortællingen om Peter Vilhelm
- Uden finansiering, intet projekt
- Følge med i en foranderlig verden
- Holde fast og forny sig
- Vove og afprøve
- Ud i Europa
- Skabe viden og debat
Bogen henvender sig til en række målgrupper, og den kan både bruges på de sociale uddannelser eller som en lærebog omkring opstarten af en organisation.