Socialpædagogerne
sl.dk Vidensbanken Mit SL

Socialpædagogernes Vidensbank

Avanceret søgning
    • Børn og Unge
    • Voksne
    • Socialpædagoger
  1. Socialpædagogernes Vidensbank
  2. Voksne
  3. Social udsathed

Kunsten at gribe livet

Denne bog handler om kunst og den store betydning, som det at lave kunst kan have for socialt udsatte borgere. Mød en række både professionelle og socialt udsatte kunstnere, og lad dig inspirere til at bruge kunsten i dit arbejde med socialt udsatte borgere.

Indhold

Indledningsvis i denne bog står der: ”Kunsten er at gribe livet, og hvis det skal kunne lykkes, er det meget vigtigt, at den enkelte finder en mening med livet og mærker en lyst til forandring. Det mener Cliff Kaltoft, sekretariatschef for Landsforeningen af VæreSteder (LVS)”.

LVS ved fra mange af deres forskellige aktiviteter såsom sport, at de kan være en slags ’trickere’ eller trædesten for socialt udsatte, der gerne vil videre med deres liv. Det såkaldte ”Krealariet” er blevet til sådan en tricker.

Krealariet er et kunst- og kulturprojekt på en række af LVS’s i alt 115 væresteder, der alle har været potentielle gallerier og scener for værestedernes egne kunstnere. Gennem en tre-årig periode har socialt udsatte haft en særlig mulighed for at optræde, fremstille og udstille kunst og kunsthåndværk på deres værested samt deltage i foto- og malerkursus eller musisk værested.

Bikubenfonden har støttet Krealariet i perioden 2012-2014. De er en af de mest synlige på det sociale og kulturelle område i Danmark med uddelinger på 25 millioner kroner til sociale formål og 33 millioner kroner til kulturelle formål i 2013.

Ud over en intro og en outro er bogen delt op i to dele. I den første del kan du læse portrætter af tre professionelle kunstnere og den anden portrætterer syv socialt udsatte kunstnere. Portrætterne bygger på samtaler med de forskellige kunstnere, hvor de blandt andet fortæller om deres forhold, tanker og holdninger til kunst samt deres forskellige tilknytninger til Krealariet.

Bogen er smukt illustreret med billeder af de forskellige kunstneres malerier, fotos, installationer mv. Ligeledes er der portrætfotos af hver kunstner.

Du kan for eksempel som socialpædagog, der arbejder med socialt udsatte borgere, hente inspiration og tankegods i denne bog til at bruge kunst i dit arbejde. Kunsten kan være startskuddet for, at borgerne kommer et skridt videre og finder en særlig glæde i livet.

Brugerfortællinger
Forfatter
  • Gitte Larsen (red.)
Årstal
2014
Udgiver
Landsforeningen af VæreSteder, 85 sider
  • Udskriv
  • Mail
  • Linkin
  • Facebook
  • Twitter
Download Download PDF

Se også

Kunsteriske blikke på en hverdag med handicap

Det Centrale Handicapråd Fremtidsfabrik, 25 sider 2015

Kunstværkstedet

Handicapafdelingen Ribe Amt 2006

Holdninger til socialt udsatte

Rådet for Socialt Udsatte 2013
  • Om vidensbanken

    Vidensbanken er en service fra Socialpædagogerne sl.dk

    Om vidensbanken
  • FIND MERE VIDEN

    Socialpædagogen og andre relevante danske og internationale hjemmesider.

    Se links
  • Få vidensbankens nyhedsbrev

    Hold dig ajour med ny socialpædagogisk viden.

    Få viden i din mailbox
  • SÆT NY VIDEN I BANKEN

    Har du ideer eller eksempler på viden og praksisforløb, hører vi gerne fra dig.

    Kontakt os
Socialpædagogernes Vidensbank Brolæggerstræde 9 1211 Kbh. K Tlf. +45 7248 6000
Socialpædagogerns Vidensbank