Fædre i fællesskab
Fædregruppen på Amagerbro har hjulpet fædre til at bryde den negative sociale arv og til at støtte deres børn som rollemodeller.
Indhold
Der har de seneste år været stigende interesse for at arbejde med fædre i boligsocialt arbejde. En måde at bryde den negative sociale arv på er at klæde fædrene på til at støtte deres børn og forstå det samfund, de lever i.
Formålet med fædregruppen på Amagerbro har været at få fædre til at yde en positiv indsats i arbejdet med børn og unge i lokalområdet. Måden at opnå dette på har været ved at opkvalificere fædrene til rollemodeller. Opkvalificeringen har dels handlet om at give fædrene viden om børne- og ungdomsliv, som de har kunnet bruge i familielivet og dels om at klæde dem på til at være opsøgende i lokalområderne. Det har man blandt andet gjort ved at præsentere dem for de lokale børne- og unge aktører og give dem værktøjer til at kommunikere med unge og med andre forældre.
Konklusion
Evalueringsrapporten konkluderer, at fædrene i løbet af projektperioden har fået styrket deres forudsætninger for at fungere som rollemodeller i lokalområdet. Fædrene har fået opbygget et tillidsfuldt fællesskab, som har motiveret dem til at deltage og muliggjort, at de har kunnet være forbilleder for børn, unge og andre fædre.
Gennem projektet har de fået styrket deres forståelse af farrollen og deres handlerum som far og mand på Amager. Ligeledes har de gennem perioden selv øget antallet af udgående aktiviteter.
Metode
Evalueringsdesignet er skabt ud fra et fokus på læring og optimering af indsatsen. De analyser, der ligger til grund for evalueringen, er udarbejdet på baggrund af interviews med fædre, samarbejdspartnere og projektledere. Ydermere er de baseret på deltagerobservation under aktiviteter og i temaforløbet. Endelig er de baseret på en survey rettet mod fædrene med henblik på at validere de resultater som kom til syne i de kvalitative undersøgelser.