Autisme anno 2013 - Eksempler på national og international viden
I dag er det ikke kun specialister, som udlægger og tolker betydningen af autisme. Enhver kan gå på internettet og hente de nyeste forskningsresultater og meninger få minutter efter, at disse er fremsat. Dette er en kæmpe frihed, men det øger også risikoen for misinformation om autisme. Der er derfor et øget behov for at annoncere den viden, der formidles og tydeliggøre de diskurser, der er på spil.
Indhold
Dette faghæfte tegner et billede af kompleksiteten, bredden og betydeligheden af den viden, som knytter sig til autismeområdet anno 2013. Hæftet berører temaer, som samlet set tegner en tidslinje fra den tidligste indsats til voksenliv og aldring, og hæftet sætter fokus på aspekter som:
- Hvor velfunderet er vores viden på området?
- Hvordan kommer den væsentlige viden borgeren til gode?
- Hvor vil faglig refleksion og nytænkning være særligt påkrævet?
Faghæftet dækker såvel sociale som sundhedsfaglige tilgange til autisme. Hæftet indledes med en artikel om forskning og evidens inden for områderne tidlig opsporing og tidlig indsats - et område som for mange forældre og fagfolk danner indgangen til en forståelse af området. Derudover indeholder hæftet en artikel om Inklusionsprojektet i Valbyen. En stor del af den viden, der er inden for autismeområdet knytter sig til børneområdet, og hæftet vil derfor derudover i to artikler sætte fokus på viden og evidens i forhold til unge og voksenområdet samt sætte fokus på autisme og aldring.