Socialt arbejde i udsatte boligområder
Hvordan kan man styrke de boligsociale indsatser? Det kan du blive klogere på i denne lærebog henvendt til både studerende og fagprofessionelle. Her bliver du introduceret til de generelle problematikker i udsatte boligområder og deres ophav samt forskellige metoder, som du kan bruge i dit daglige arbejde.
Indhold
Bogen starter ud med mere generelle betragtninger ift. det boligsociale arbejdes ophav, samt hvilke indsatser der på nuværende tidspunkt eksisterer. Herefter dykker den ned i begrebet ’segregation’ i en dansk kontekst og årsagerne til fremkomsten af dette.
Ydermere præsenterer bogen nogle refleksioner omkring naboskab, tryghed og sammenhængen mellem disse. Mere praksisnær bliver den også, når den i sidste halvdel fokuserer på metodiske tilgange i boligsocialt arbejde såsom borgerinddragelse, samskabelse, styringsprincipper og samarbejdsmodeller. Herudover dedikerer bogen et helt kapitel henvendt til frontmedarbejdere i udsatte boligområder.
Bogen er redigeret af lederen for 'Center for boligsocial udvikling', Birgitte Mazanti Christensen og grundlæggeren af konsulentvirksomheden 'Naboskaber', Louise Glerup Aner, der begge har forsket i boligsocialt arbejde.