Socialpædagogerne
sl.dk Vidensbanken Mit SL

Socialpædagogernes Vidensbank

Avanceret søgning
    • Børn og Unge
    • Voksne
    • Socialpædagoger
  1. Socialpædagogernes Vidensbank
  2. Socialpædagoger
  3. Rammebetingelser

Narrativ dokumentation i velfærdsprofessionerne

I denne bog får du et indblik i, hvordan dokumentation kan gøres meningsfuld for dig som praktiker. Bogen giver dig konkrete metoder til, hvordan du kan introducere narrative dokumentationsmetoder på din arbejdsplads.

Indhold

  1. del: At dokumentere i velfærdsprofessionerne: I den første del føres du ind i en diskussion af dokumentationskrav i relation til styringsteknologier i den offentlige sektor. Her diskuteres velfærdprofessionerne i forhold til begreber som effektivitet og kvalitet, det målbare og det ikke-målbare. Et af argumenterne i denne del er, at dokumentation i velfærdsprofessionerne skal være meningsfuld, og at den skal dokumentere hvordan en indsats virker i stedet for at dokumentere hvad, der virker og hvorfor.
  2. del: Grundlaget for narrativ dokumentation: Her bliver du introduceret til metoden narrativ dokumentation og dertilhørende koncepter. Denne del tager udgangspunkt i den videnskabsteoretiske baggrund for metoden og konstruktion af viden. Desuden introduceres diskursanalysens principper.
  3. del: At arbejde med narrativ dokumentation: I denne del finder du forslag til, hvordan man kan arbejde med metoden i praksis i personalegrupper. Formålet med delen er, at I efter læsningen af den, kan påbegynde jeres arbejde med narrativ dokumentation på arbejdspladsen. I bliver eksempelvis præsenteret for fortællingens struktur, indholdet i fortællingen samt den dokumentationspraksis, der foregår ud fra fortællingen.
  4. del: Udvikling og kvalificering af det professionelle arbejde: Her redegør forfatteren for, hvordan narrative metoder kan udvikle den dokumenterede praksis ud fra analyser af, hvorvidt den eksisterende praksis lever op til de mål, der er formuleret på forskellige niveauer, hvilke konsekvenser indsatsen har for børn, brugere og borgere samt hvilke elementer, der kan bygges videre på i forhold til de professionelles arbejde.
  5. del: Metodens teoretiske forankring: Denne del af bogen henvender sig til dem, der ønsker et større indblik i socialkonstruktivisme, diskursanalyse og -teori, narrative metoders teoretiske forankring samt videnskabsteori, der ligger til grund for metoden.
Lærebøger og værktøjer
Forfatter
  • Janne Hedegaard Hansen
Årstal
2017
Udgiver
Akademisk forlag, 184 sider
  • Udskriv
  • Mail
  • Linkin
  • Facebook
  • Twitter
Bestil Find på bibliotek.dk

Se også

Vidensformer og dokumentationspraksis i socialpædagogisk arbejde – en analyse af, hvordan dokumentation og socialpædagogisk praksis italesættes i henhold til arbejdet med anbragte børn og unge på døgninstitution

Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, 262 sider 2012

Dokumentationsprojektet: 19 skolers erfaringer med inklusion 2013-2015 - En kvalitativ analyse

DPU - Aarhus Universitet, 41 sider 2015

Handleplaner og dokumentation – i brugerperspektiv

Semi-forlaget 2007
  • Om vidensbanken

    Vidensbanken er en service fra Socialpædagogerne sl.dk

    Om vidensbanken
  • FIND MERE VIDEN

    Socialpædagogen og andre relevante danske og internationale hjemmesider.

    Se links
  • Få vidensbankens nyhedsbrev

    Hold dig ajour med ny socialpædagogisk viden.

    Få viden i din mailbox
  • SÆT NY VIDEN I BANKEN

    Har du ideer eller eksempler på viden og praksisforløb, hører vi gerne fra dig.

    Kontakt os
Socialpædagogernes Vidensbank Brolæggerstræde 9 1211 Kbh. K Tlf. +45 7248 6000
Socialpædagogerns Vidensbank