At forstå det sociale
Bogen belyser den sociale verden med afsæt i spændingsfeltet mellem socialt arbejde og sociologi og mellem samfundsvidenskabelig teori og social praksis
Indhold
Første del beskriver, hvordan socialt arbejde kan defineres og praktiseres, og hvilke udfordringer det står overfor. Anden del beskriver den del af det sociale arbejde, som handler om at forstå faglighed, organisation og faglig kvalitet, mens tredje del handler om at forstå det sociale som en del af ens teoretiske og metodiske værktøjskasse.
At forstå det sociale præsenterer en række kapitler, der hver især belyser den sociale verden ud fra et perspektiv, der tager afsæt i spændingsfeltet mellem socialt arbejde og sociologi, mellem sociologisk teori og social praksis. Trods kapitlernes tematiske variationer er det et fællestræk, at de hver især forsøger at angive veje for eller eksempler på, hvorledes socialt arbejde og sociologi kan drage nytte af og berige hinanden, og hvordan teori, empirisk analyse og praksiserfaring er nært beslægtede. Bogens sigte er at vise, hvordan sociologi og det sociale arbejde gensidigt kan drage nytte af hinanden ved at illustrere den sociologiske teoris relevans for praksis og betydningen af det sociale arbejdes praksis for sociologisk teori.
Metode
Alle bogens kapitler er skrevet af forskere med tilknytning til forskningsmiljøerne FOSO og Hverdagslivsgruppen ved Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation, Aalborg Universitet. Bogen er redigeret af Michael Hviid Jacobsen, lektor i sociologi ved Aalborg Universitet, og Keith Pringle, professor i sociologi ved Uppsala Universitet, Sverige.