Historien om Carl Juul - En silkeborgenser
En beretning om en mand fra Silkeborg, men samtidig også en beretning om en socialpædagogisk udvikling fra børnehjem og anbringelse på den Kellerske Anstalt over åndssvageinstitutionen Vejlsøhus til bofællesskabet på Arendealsvej i Silkeborg.
Indhold
Du får i denne bog en praksisfortælling om Carl Juul, en silkeborgenser, som næsten alle kendte fra gadebilledet, men som de færreste vidste noget om. Han var en del af byen, hans karakteristiske skikkelse, og for det meste glade ansigt, var nærmest folkeeje, og man kunne møde ham steder, hvor byens puls slog: På gader og torve, på havnen, til fodbold, på Underhuset og så videre. Men hvem var han? Hvem var denne person, der blandt silkeborgensere var kendt som Skuffecarl?
Bogen giver et indtryk af mennesket Carl Juul, så han træder frem som andet end ´ham den åndssvage´. Historien om Carl Juul er samtidig på sin egen måde historien om en socialpædagogisk udvikling, der gik fra børnehjem og anbringelse på Den Kellerske Anstalt i Brejning over åndssvageinstitutionen Vejlsøhus til ophold i bofællesskab på Arendalsvej.
Som oftest er det dem, der har haft erhvervsmæssig, kulturel eller politisk betydning, der får deres historie fortalt. Denne bogs egenskab er netop, at forfatteren bryder med denne tendens og fastholder historien om et menneske, der på et helt andet niveau og på sin helt egen måde er en del af Silkeborgs lokalhistorie.