Ny udsathed i ungdomslivet
Vi ser en stigning i udsathed blandt unge i dag, men hvilke vilkår og forandringer ligger til grund for det? I denne bog kommer 11 forskere fra ind- og udland med en række bud på, hvordan vi kan forstå udsathed blandt unge set i lyset af aktuelle samfundsmæssige forandringer, og de bidrager med forskellige vinkler på, hvordan man kan arbejde med at fremme de unges livsduelighed.
Indhold
Mistrivsel, diagnoseeksplosion, præstationskultur, polarisering og social arv. Mange unge kæmper med en række af udfordringer, som skaber bekymring blandt de voksne. Lærere, vejledere, pædagoger, psykologer og andre fagprofessionelle står hver dag i udfordrende situationer med unge, som udviser tegn på mistrivsel. Samtidig ser vi et væld af begreber, der forsøger at indfange de nye tendenser, men hvad er der på spil?
Bogen har ikke ét enkelt svar på, hvad der er på spil i forhold til udsatheden blandt ungdommen i dag, men den udforsker og diskuterer forskellige aspekter af, hvad der har betydning for, om unge havner i udsatte positioner. Bogen bidrager blandt andet med forskellige bud på, hvordan man kan forstå udsatheden og den øgede psykiske mistrivsel blandt ungdommen i dag, og hvordan man kan fremme og understøtte udsatte unges livsduelighed.
Bogens kapitler bygger på interview med følgende forskere: Morten Ejrnæs, Hanne Warming, Anders Petersen, Nikolas Rose, Nanna Mik-Meyer, Máirtin Mac an Ghaill, Tracy Shildrick og Robert MacDonald, Christer Hyggen, Kitty te Riele, Jette Kofoed og Line Lerche Mørck.