Den gode barndom
Hvad vil det sige at have en god barndom, og er det en politisk opgave at sikre, at danske børn har det godt?
Indhold
Den gode barndom er en bog, som går i dybden med den børne- og familiepolitiske udvikling fra 1800-tallet til i dag. Bogen stiller særligt skarpt på tidligere kernespørgsmål vedrørende børns og familiers hverdagsliv, som der – ifølge forfatteren – ikke stilles i dag i det politiske arbejde. Derudover stiller den spørgsmålet om, hvem der definerer, hvad det vil sige at have det godt, og hvilket ansvar velfærdsstaten egentlig påtager sig.
Konklusion
Forfatteren påpeger, at en særlig vigtig konklusion er, at skiftene i, hvilke børn og hvilke problemstillinger, der betragtes som relevante, ofte synes at være uklare både for politikere og borgere, når der laves børne- og familiepolitik. Det er derfor vigtigt at diskutere, hvordan dansk politik har fokus på børn.
Metode
Bogen tager udgangspunkt i forfatterens ph.d.-afhandling om dansk familiepolitik. Her er analysegrebet en diskursanalytisk tilgang, hvor hverdagslivets praksisser omkring børne- og familiepolitik kortlægges som en del af en større kulturel forståelsesramme.