Børn med medfødt alkoholskade

Denne bog giver svar på mange af de spørgsmål og bekymringer, som de voksne omkring børn med medfødt alkoholskade kan have. Den indeholder også konkrete forslag til, hvordan man kan yde børn med medfødte alkoholskader hjælp og støtte.

Indhold

"Børn med medfødt alkoholskade" er en håndbog om de udfordringer, som børn og unge med medfødt alkoholskade kan møde i livet. Bogen giver svar på mange af de spørgsmål og bekymringer, som de voksne omkring børnene kan have, og den indeholder konkrete forslag til, hvordan man kan yde børnene hjælp og støtte.

Forfatterne tager udgangspunkt i en praksisorienteret tilgang, som hviler på et pædagogisk, psykologisk og forskningsbaseret fundament. Efter en introduktion til føtalt alkoholsyndrom følger kapitler om emner som søvn, spisning, familieforhold, venskaber, udvikling og adfærd. I de sidste kapitler rettes opmærksomheden mod behov hos forældre og omsorgspersoner, og spædbarnsterapien gennemgås. 

Bogen er skrevet til forældre, plejeforældre og alle andre, som beskæftiger sig med børn og unge med medfødt alkoholskade og deres familier.