Børn, ernæring og måltider - Tværfaglige perspektiver
I denne bog samles et ernæringsvidenskabeligt, samfundsvidenskabeligt samt humanvidenskabeligt perspektiv på temaet mad og børn.
Indhold
Bogen er opdelt i tre dele. I første del videreformidles viden om børns kostvaner, kostanbefalinger, smagspræferencers udvikling, overvægt og behandling af dette. Derefter belyses børns møde med mad i hjem, institutioner og skoler. I tredje del sætter bogen fokus på maddannelse, læring og pædagogik med forslag til, hvordan temaet kan tænkes ind i undervisning, aktiviteter og tilbud.
Bogen er skrevet til pædagog-, lærer-, og sundhedsfaglige studerende samt fagfolk, som arbejder med børn og ernæring. Den er redigeret af Jette Benn, Lektor på Aarhus Universitet, Institut for uddannelse og pædagogik. Derudover har følgende bidraget til bogens artikler: Ulla Holmboe Gondolf, Helene Hausner, Sanne Sansolios, Bent Egberg Mikkelsen, Maria Bruselius-Jensen, Berit Lilienthal Heitmann, Lisbeth Haastrup, Morten Kromann Nielsen, Ida Husby, Helle Brønnum Carlsen og Ellen Trolle Andersen.