De tavse eksperter - 10 år senere
En erfaringsbog om de følelser, tanker og den viden om den særlige pædagogik, der præger livet i en plejefamilie.
Indhold
Bogen tydeliggør blandt andet plejefamiliernes kompetencer i forhold til både plejebørnene, biologiske forældre og systemet, men den viser også deres håb, kærlighed og afmagt samt glæderne over de små fremskridt eller lysglimt, der skimtes forude.
I bogen kan du læse 13 plejefamiliers engagerede beskrivelser af kampen for at gøre det bedste for de børn, som blev anbragt hos dem.
Forfatteren har opfordret plejeforældrene til at skrive dagbog én gang om måneden i et år – og bogen præsenterer resultaterne heraf. I bogen fremlægger plejeforældrene de tanker og følelser, de har gjort sig ved at være plejefamilie. Bogen præsenterer plejefamiliernes liv og belyser blandt andet de problemstillinger, som er sværest at tackle i arbejdet som plejefamilie.
Bogen kan kan bl.a. bidrage til at afskaffe nogle af de fordomme, som kan stå i vejen for et positivt samarbejde mellem de parter, som er involverede i anbringelser. Forfatteren har i mange år arbejdet som familieplejer, givet plejefamilier supervision, undervist plejefamilier samt skrevet flere bøger om livet som plejefamilie.
I 2002 udgav hun sin første bog, ”De tavse eksperter – portræt af en kultur”. Heri skildrer hun 13 plejefamiliers liv gennem et år med afsæt i deres dagbøger. Dette er en fortsættelse af denne bog, hvor de samme plejefamilier fortæller, hvad der er sket siden da. Det er forfatterens håb, at bogen, udover at være en erfaringsbog, også vil blive en debatbog, så plejefamilieplejerne ikke behøver at være de tavse eksperter mere.